top of page

Project een gezonde omgeving

Afval is een groot probleem in Indonesië, de omgeving Tabanan waar de school zich bevind is hier geen uitzondering op. Op de school word er aandacht besteed aan zuinig met milieu omgaan. Zo worden er lessen gegeven waarbij in bijzonder aandacht is voor een gezonder milieu en gaan de kinderen vaak aan het eind een wandeling maken waarbij zij afval te verzamelen. Er word nu hard gewerkt aan een organische tuin bij het centrum zijn waar de kinderen en andere bewoners van de kampong leren om op een omgevingsvriendelijke manier groente en fruit te verbouwen.

Project penvrienden met OBS de Vogelaar

Project penvrienden met OBS de Vogelaar

In april zijn we een leuk nieuw penvrienden project gestart met de bovenbouw van de OBS de Vogelaar in Genemuiden. De kinderen van groep zeven en acht schrijven brieven met kinderen van Eka Chita Pradnyan, zo verbeteren zij allemaal op een leuke manier hun engelse taalvaardigheden en leren zij elkaars cultuur kennen. Initiatieneemster Corina Vink verteld jullie er alles over in haar blog.

Samenwerking Balikids

Twee keer per jaar komt de organisatie Balikids naar het learningcentre om de kinderen te voorzien van gezondheidsvoorlichting. Het gebit van de kinderen wordt gecheckt en er word een gezondheidscheck gedaan.

bottom of page